Fluktuace pracovníků ve vybrané organizaci - Benešová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se věnuje tématu fluktuace pracovníků a s ní spojených problémů a výhod. Vysoká míra fluktuace v podniku působí svými negativními dopady na celý chod firmy, zejména kvůli nákladům. Náklady se netýkají jen firem samotných, ale i státu, který v případě nezaměstnanosti poskytuje nezaměstnaným tzv. podpory v nezaměstnanosti.Mezi hlavní příčiny fluktuace se řadí nespokojenost zaměstnance se svým mzdovým ohodnocením a nedostatek osobního rozvoje a růstu. Podnik by měl mít skutečně kvalitní manažery, kteří dokáží své zaměstnance správně motivovat a stimulovat Podnik by měl zároveň svým zaměstnancům poskytovat zdravé pracovní prostředí, které nepoškozuje zdraví jedince. Cílem této práce je získání primárních a sekundárních informací vybraného podniku a následně tyto informace analyzovat, zhodnotit a navrhnout určitá zlepšení, která by měla organizace podniknout, aby se fluktuace snížila.
Fluctuation of employees in choosen company
Keywords: odchody zaměstnanců; pracovní spokojenost; nezaměstnanost; pracovní prostředí; motivace; employee turnover; staff; finance; administration; management; organization; satisfaction in job