Punk - hudba a životní styl několika generací - Kocourek, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá hudebním stylem a subkulturou punk. Jejím cílem je definovat hudební styl punk, popsat subžánry tohoto stylu a shrnout dění na české punkové scéně. Popisuje historii punkové subkultury a její nejdůležitější vlastnosti a události. Práce se zabývá subžánry stylu punk a uvádí zásadní hudební nahrávky utvářející daný subžánr. V příloze práce jsou kazuistiky, které dokreslují část teoretickou
Punk - music and lifestyle of several generations
Keywords: Punk; subkultura; subžánr; dění na české punkové scéně.; Punk; subculture; subgenre; events on Czech punk scene.