Barevný kontrast a jeho význam ve vizuální kultuře - Novodvorská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické tvůrčí. Předmětem teoretické části je význam barevného kontrastu ve vizuální kultuře, zejména ve volné umělecké tvorbě. Čtenáři jsou v této práci představeny písemné teze o barvách významných umělců 20. století. Praktická část čerpá z teoretických poznatků. Cílem praktické části je vlastní vizuální interpretace barevného kontrastu.
Color contrast and its importance in visual culture
Barevný kontrast a jeho význam ve vizuální kultuře
Keywords: barevný kontrast; vizuální kultura; barevné kompozice; barevné vztahy; barevná harmonie; barevné systémy; Bauhaus; Vasilij Kandinskij; Paul Klee; Henri Matisse; color contrast; visual culture; color compositions; color relationships; color harmony; color systems; Bauhaus; Wassily Kandinsky; Paul Klee; Henri Matisse