Systém aktivního chlazení fotovoltaických panelů pro zvýšení jejich účinnosti - Landkamer, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce byla rozdělena do dvou základních částí. První se zabývala analýzou problematiky ovlivňování výkonu fotovoltaických panelů pomocí aktivního chlazení. Na základě výsledků provedené analýzy došlo k navržení optimálního systému pro aktivní chlazení s ohledem na zvýšení výkonnosti, ale také na možnosti eliminace poškození. Parametry pro realizaci systému byly upřesněny v závislosti na provedené analýze. Tato analýza poskytla odpovědi na volbu vhodné technologie a na technické řešení celého systému. Druhá část práce pak předkládala již konkrétní vlastní technické řešení. V podobě jeho návrhu, konstrukce, programování a testování výsledného systému.
Passive cooling system of photovoltaic panels to increase their efficiency
Keywords: fotovoltaika; fotovoltaické panely; fotovoltaická elektrárna; aktivní chlazení; obnovitelné zdroje; chladící systém; řídící systém; mikrokontrolér; platforma Arduino; voltampérová charakteristika; programování; photovoltaics; photovoltaic panels; photovoltaic power plant; active cooling; renewable energy; cooling system; control system; microcontroller; Arduino platform; voltampere characteristic; programming