Vytyčování pozemkových úprav geodeticky a metodou GPS - Podroužek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce ?Vytyčování pozemkových úprav geodeticky a metodou GPS? se zabývá tématem vytyčování pozemků s využitím geodetické metody a GPS. Cílem této práce je porovnat obě metody, které jsou používané pro vytyčování podrobných bodů. Srovnání používaných metod se zaměřuje zejména na jejich přesnost a efektivnost. Podrobné body sloužili k realizaci pozemkové úpravy. Rekognoskace lokality dle geodetických údajů sloužila k zhodnocení bodového pole pro vlastní vytyčovací práce. Byly vybrány 4 body k vytyčení v katastrálním území Kamenný Újezd. Při geodetické metodě jsem použil totální stanici LEICA TCR 407 POWER a pro GPS metodu jsem použil aparaturu Leica GPS systém 1200 s nasazovací anténou ATX 1230 GG.
Using geodetic and GPS methods for land admeasurement layout
Vytyčování pozemkových úprav geodeticky a metodou GPS
Keywords: Metoda; GPS; GNSS; geodeticky; vytyčování; přesnost; bodová pole; porovnání; souřadnice; Method; GPS; GNSS; geodetic; setting-out; position accuracy; field points; comparison; coordinat