Rozvoj adventismu ve světě a v českých zemích - Kadlčková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce předkládá stručný přehled o historii Církve adventistů sedmého dne a jejím misijním působení. První kapitola je věnována společenstvím, která historicky předcházela vzniku Církve adventistů sedmého dne. Druhá a třetí kapitola se zabývají následným rozvojem světového a česko-slovenského adventismu, který je viděn v širším kontextu česko-slovenských dějin. V základních bodech se práce zabývá oblastí věroučnou, organizační a institucionální a zvláštní pozornost věnuje tradičně silné stránce adventismu - misii.
Development of Adventism: International and Czech Context
Keywords: Církev adventistů sedmého dne; historie; misie; The Seventh-day Adventist Church; history; mission