Vliv vodních ploch na nové uspořádání pozemků v rámci komplexní pozemkové úpravy - Kamenická, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své práci jsem se zabývala Vlivem vodních ploch na návrh nového uspořádání v rámci komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Branná. Analýzou hydrologických poměrů současného stavu území jsem zjistila, že ve zvolené lokalitě se nachází 17 rybníků a jejich výměry se pohybují od 1 ha do 43,5 ha. Pro zlepšení hydrologických poměrů jsem navrhla potřebná opatření. Blíže jsem se zabývala rybníky, které byly zařazeny do obvodu komplexní pozemkové úpravy, ta zde probíhala od roku 2006 a byla ukončena v roce 2011 ? těchto rybníků se na vybraném území nachází 8. Na základě map bývalého pozemkového katastru, katastru nemovitostí a nové digitální katastrální mapy jsem u těchto rybníků a přilehlých pozemků porovnala výměry, změny tvaru a změnu vlastnictví. Některé změny byly zjištěny a blíže popsány.
The influence of water areas on proposal of new land layout within comprehensive land arrangement
Keywords: voda; rybník; pozemkové úpravy; hydrologické poměry; uspořádání pozemků; water; pond; land arrangement; hydrology; land layout