Aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti - Tylová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je prohloubení znalostí o přídavných látkách v potravinách, technologický význam přídatných látek v potravinách, jejich vlastnosti a působení na lidské zdraví. Cílem bakalářské práce je také studium odborné a vědecké literatury k tématu: ?Aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti? a zpracování přehledu literatury. Dále v praktické části práce provedení a vyhodnocení dotazníkového šetření u experimentální skupiny vztahující se k tématu: ?Ověření a srovnání znalostí mezi mladší populací a starší populací o problematice aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti.?
Additives in food and their properties
Keywords: É kódy; potraviny; výživa; zdraví; přídatné látky; antioxidanty.; E codes; food; nutrition; health; food additives; antioxidants.