Paměť o městě (Soběslav v měšťanských pamětech 1632-1752) - Zronková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
V diplomové práci Paměť o městě (Soběslav v měšťanských pamětech 1632-1752) jsem se věnovala edičnímu zpřístupnění soběslavské městské kroniky. Autoři kroniky se zabývali léty 1632-1752 a těžištěm jejich zájmu bylo jihočeské město Soběslav a jeho nejbližší okolí. Pro tuto kroniku používám v celé diplomové práci označení Soběslavské paměti. I když je kronika ostatním regionálním historikům známa, moje diplomová práce je její první kritickou edicí.
Remembrance of the Town (Sobeslav in the Townsman's Memoirs 1632-1752)