Prodej a nákup podniku z hlediska účetního, daňového a právního - Binder, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce je komplexní zachycení této ekonomické operace. Zobrazení účetních operací, spojených s prodejem a nákupem podniku či jeho části dle ČÚS č. 011 - Operace s podnikem, včetně vazby na daňové a právní aspekty těchto operací a zobrazení dopadů do účetních výkazů u prodávajícího i kupujícího. Pro hodnocení dopadů do účetních výkazů byly použity vybrané metody finanční analázy.
Sale and purchase of the company from accounting, tax and legal aspects
Keywords: prodej; nákup; ocenění; účetní výkazy; finanční analýza; sale; purchase; valuation; financial statements; financial analysis