Incká a evropská perspektiva v Comentarios reales Inky Garcilasa de la Vegy - Škrabánková, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá fenoménem mestizaje a hledáním incké a evropské perspektivy v Comentarios reales Inky Garcilasa de la Vegy. Práce přináší obecný náhled do problematiky mestizaje, konkrétně jsou pak zkoumány incké a evropské perspektivy na díle Inky Garcilasa de la Vegy, který byl jedním z prvních mesticů narozených v Novém světě.
Ink and European perspective in the Royal Comentaries of the Incas by Inkca Garcilaso de la Vega
Keywords: konkvista; mestizaje; transkulturalizace; národní identita; incká perspektiva; evropská perspektiva; conquist; mestizaje; transculturalization; national identity; Ink perspective; European perspective