Pedagogická asistence - vícečetná případová studie - Buštová, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem bakalářské práce je pedagogická asistence - vícečetná případová studie. Jedná se o případovou studii dvou tělesně postižených dívek a chlapce. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak probíhá začleňování a edukace tělesně postižených dětí do mateřské školy běžného typu. Práce je rozdělena do dvou částí. První část (teoretická) je věnována problematice inkluze, integrace, tělesnému postižení, individuálnímu vzdělávacímu programu a práci asistenta pedagoga. V druhé, praktické části, jsou popsány metody kvalitativního šetření a výsledné poznatky. Pro výzkumné šetření byla použita metoda polostrukturovaného rozhovoru, pozorování a analýza produktů činnosti. Jde o design vícečetné případové studie.
Pedagogical assistance - multiple case study
Keywords: Integrace; inkluze; tělesné postižení; individuální vzdělávací plán; asistent pedagoga.; Integration; inclusion; physical disabilities; individual teaching plan; teaching assistant.