Kulturní akce v MŠ - Kyselková, Anežka (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem bakalářské práce jsou kulturní akce, jenž se odehrávají v prostorách mateřských škol. Teoretická část se opírá o odbornou literaturu, která se věnuje předškolnímu dítěti a propojuje ho s tématem kulturních akcí. Práce popisuje nejvíce zastoupené kulturní akce, a to akce s dramatickým a hudebním charakterem. Dále zkoumá tyto akce z hlediska přínosu pro děti předškolního věku, zejména z pohledu estetického, psychologického a kulturního. Dotazníkovým šetřením je zkoumán vztah učitelů mateřských škol ke kulturním akcím, jejich kritéria při výběru, pohled na kvalitu a přínos pro děti.
Cultural events in Kindergarten
Keywords: dítě předškolního věku; kulturní akce; mateřská škola; preschool children; cultural events; kindergarten