Vnitropodnikové účetní předpisy a jejich problematika ve společnosti KOČÍ, a. s. - Košatková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Podstatou diplomové práce bylo seznámení s problematikou vnitropodnikových předpisů. V teoretické části bylo popsáno, z jakých legislativ se při tvorbě vnitropodnikových předpisů vychází. Zákony jsou teoretickými východisky pro tvorbu vnitropodnikových předpisů. Ta tvoří jednu polovinu každé směrnice. Druhou polovinu každé směrnice tvoří vnitropodniková úprava. Zde se nachází postup vytvořený účetní jednotkou. Tato pravidla jsou doplňkem legislativní úpravy. Účetní jednotka je tvoří tam, kde jí zákon dává prostor pro vnitropodnikové řešení dané problematiky. Diplomová práce se týkala vnitropodnikových předpisů stavební společnosti KOČÍ, a. s. Tyto předpisy delší dobu nikdo neaktualizoval. Byly ve velmi omezeném rozsahu. Proto byla posouzena jejich aktuálnost a komplexnost. Poté byla provedena úprava a vytvořen návrh změn stávajících vnitropodnikových směrnic.
Intradepartmental Accounting Standards And Their Problems In The Company Kočí, a. s.
Keywords: vnitropodnikové předpisy; vnitropodnikové směrnice; účetní jednotka; teoretický základ; vnitropodnikové řešení; pravidla; zákony; nástroj řízení; the intradepartmental regulations; the intradepartmental direction; the accounting entity; the theoretical basis; the intradepartmental solution; rules; laws; the instrument for managing