Fyziognomicky jsme stále ještě chodci. Cestování jako interkulturní zkušenost v díle Christopha Ransmayra. - Dvořáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Téma této diplomové práce zní ?Fyziognomicky jsme stále ještě chodci. Cestování jako interkulturní zkušenost v díle Christopha Ransmayra?. Celá práce je rozdělena do sedmy hlavních kapitol. První čtyři kapitoly se zabývají teoretickými podklady k tématu, což je postmoderna, vztah postmoderny k filozofii, interkulturalita a esejistika. Další kapitola představuje autorovu poetiku vyprávění a šestá a sedmá část konkrétně rozebírají knihy "Geständnisse eines Touristen" a "Der Weg nach Surabaya". Hlavním cílem této diplomové práce je zkoumat vztah Christopha Ransmayra k cestovaní a jeho vliv hledat ve dvou konkrétních dílech.
Physiognomically we have still been passers - by. Travelling as an intercultural experience in the work of Christoph Ransmayr.
Physiognomisch gesehen sind wir noch immer Fußgänger. Reisen als interkulturelle Erfahrung bei Christoph Ransmayr
Keywords: postmoderna; interkulturalita; cestování; esejistika; cestopis; poetika cestování; poetika vyprávění; postmodernistický autor; filozofie postmoderny; postmodernism; interculturality; theory of essays; travelling; postmodern author; poetics of the narration; travelling poetics; postmodern philosophy