Realizace Rámcového vzdělávacího programu v podmínkách současných mateřských škol - Veselá, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Má práce je v teoretické části zaměřena na současné pedagogické poznatky a podmínky v předškolním vzdělávání. Poukazuje na disproporce mezi požadavky RVP PV a psychosociálnámi podmínkami mateřských škol - navyšování počtů dětí na třídách. V praktické části je zmapován skutečný současný stav psychosociálních podmínek v mateřských školách se zaměřením na počty dětí na třídách.
The Delivery of the Early Years Foundation Stage Curriculum in a Present-day Preschool