Humor v novele Sergeje Dovlatova Rezervace (Zapovednik) a možnosti jeho překladu - Volkova, Viktorie (Jihočeská univerzita, 2010)
Anotace Počet stran 48, Úvod, 3 Hlavní kapitoly (2 teoretické části, 1 praktická část), Závěr, Seznam literatury, Přílohy. Bakalářská práce obsahuje informace o autorovi novely ''Zapovědník'', době ve které psal, vysvětlení literárních pojmů charakteristické pro tuto novelu, rozbor a analýza humoru vypsaného z knížky. Cíl této práce spočívá v přehledné prezentaci humoru S. Dovlatova na příkladě novely ''Zapovědník''. Kromě toho práce řeší možnosti překladu humorných pasáží do českého jazyka.
Humor in Dovlatov's narrative Zapovednik and the chances of translating it
Keywords: sergej; dovlatov; humor; preklad; presentation of humor; dovlatov; segrej; translation