Dialog skla a dřeva v Pošumaví - Vejsová, Věra (Česká sklářská společnost, 2015)
Stať vychází z faktu, že vimperské mezinárodní sklářské workshopy nejen reflektují tradice pošumavského sklářství, ale specifický koncept „dialogů“ skla s dalšími materiály obohacuje interakci tradičního uměleckého řemesla a soudobého přístupu autorů k využití jejich výtvarného potenciálu. Článek také hodnotí vybrané realizace autorů a je doplněn jejich stručnými profesními profily a barevnou fotografickou přílohou .
Dialogue glass and wood in Pošumaví
Keywords: Dialog; skla; dřeva; Pošumaví; Dialogue; glass; and; wood; Pošumaví