Lidová kultura jako faktor rozvoje cestovního ruchu v regionu Valašsko - Bláhová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo poukázat na význam lidové kultury pro rozvoj cestovního ruchu a na základě výsledků analýzy ve zkoumaném regionu navrhnout možnosti lepšího zhodnocení a efektivnějšího využívání potenciálu lidové kultury v cestovním ruchu vybraného regionu. Navrhla jsem nový produkt s názvem ?Valašské pátrání?, jehož cílem je zapojení mladých lidí do valašské kultury, umožnit účastníkům cestovního ruchu aktivně a zajímavou formou cestovat po regionu a cíleně objevovat jeho přírodní a kulturní bohatství. ?Valašské pátrání? vychází z celosvětově známé aktivity zvané geocaching. V diplomové práci jsem sestavila podrobný návrh ročního testování této aktivity.
The folk culture as a factor of tourism development in the region of Valašsko
Keywords: Cestovní ruch; účastník cestovního ruchu; kultura; lidová kultura; kulturní cestovní ruch; kulturní dědictví; tradice; folklor; event marketing; atraktivity cestovního ruchu; Zlínský kraj; Valašsko; Valašské muzeum v přírodě; geocaching; QR kód; produkt cestovního ruchu; Valašské pátrání.; Tourism; tourism participant; culture; folk culture; cultural tourism; cultural heritage; traditions; folklore; event marketing; tourism attractions; Zlín Region; Wallachia; Wallachian Open Air Museum; geocaching; QR Code; product for tourism; Wallachia hunt.