Reintegrace pachatele trestného činu do společnosti - Venzhöferová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
První část je teoretická. Jejích cílem bylo popsat postupy a činnosti, které se provádějí ve výkonu trestu odnětí svobody, kde dochází k přípravě na život na svobodě a popis činností organizací a služeb, které se těmito problémy zabývají po propuštění z VTOS. Do praktické části jsouz zařazeny aktivity a stručný popis činností některých zaměstnanců zabývajících se reintegrací odsouzených. Dále jsou zde výsledky šetření, kterým jsem chtěla zjistit, jaké služby či pomoc využili odsouzení ve VTOS a jaké po propuštění z VTOS.
Reintegration of Offenders Back into Society
Keywords: Výkon trestu odnětí svobody; integrace; reintegrace; odsouzený; sociální kurátor; probační a mediační služba; Punishment execution of imprisonment; integration; resocialization; condemneder; probation officer; probatio and media service