Analýza marketingové strategie ve vybraném podniku - Škrletová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu marketingové strategie. Cílem diplomové práce bylo zanalyzovat a zhodnotit stávající marketingovou strategii ve společnosti Spojené kartáčovny a. s. Na základě provedené analýzy navrhnout případné změny stávajícího stavu. Teoretická část je zpracována na základě získaných poznatků z odborné a vědecké literatury zabývající se problematikou marketingu, marketingového mixu, procesem marketingového strategického řízení a systemizací jednotlivých marketingových strategií. V praktické části jsou v úvodu shrnuty základní informace o podniku jako např. historie podniku, vývoj loga, struktura zaměstnanců, organizační struktura atd. Na tento úvod o podniku navazují již provedené analýzy, dále návrh na zlepšení a projekt vytvoření e-shopu a internetových stránek. Mezi tyto analýzy patří analýza marketingového mixu, Porterova analýza pěti hybných sil, SWOT analýzy a tvorba business modelu.
Analysis of the marketing strategy in the selected company
Keywords: Marketing; strategický marketing; marketingové strategie; marketingový mix; Porterova analýza pěti hybných sil; SWOT analýza; business model; Marketing; strategic marketing; marketing strategies; marketing mix; Porter's analysis of five driving forces; SWOT analysis; business model