Cestovní ruch jako faktor rozvoje mikroregionu Horní Vltava - Boubínsko - Bláhovcová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce na téma "Cestovní ruch jako faktor rozvoje mikroregionu Horní Vltava - Boubínsko" se zabývá analýzou cestovního ruchu v řešené oblasti. Analýza zkoumá potenciál rozvoje mikroregionu prostřednictvím cestovního ruchu, zjišťuje předpoklady mikroregionu pro rozvoj cestovního ruchu a zároveň hodnotí jeho vliv na daný mikroregion. Smyslem práce je zmapování nabídkové strany cestovního ruchu po stránce turisticky atraktivních míst, kterou tvoří přírodní, kulturní i technické památky včetně doprovodné infrastruktury, která zabezpečuje základní potřeby turistů a fungování cestovního ruchu. Dále se práce věnuje rozvojové strategii regionu včetně SWOT analýzy. V bakalářské práci dochází ke specifikaci základních termínů týkajících se cestovního ruchu, regionu a regionálního rozvoje, regionální politiky a programového zabezpečení cestovního ruchu s možnostmi financování.
Tourism as a Factor for Development of the Micro-region Horní Vltava - Boubínsko
Keywords: Klíčová slova: cestovní ruch; mikroregion; regionální rozvoj; návštěvnost; Key words: tourism; micro-region; regional development; visit rate