Vyšetřování množin bodů daných vlastností s užitím software dynamické geometrie. - Váňa, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce Vyšetřování množin bodů daných vlastností s užitím software dynamické geometrie je zkoumání několika vybraných křivek, které vznikají jako množina bodů dané vlastnosti pomocí matematických programů GeoGebra a CoCoA. U každé křivky je popsán postup odvození obecné rovnice a obrázky ukazující vznik dané křivky.
Investigation of loci of points with given properties using dynamic geometry software
Keywords: strofoida; kardioida; asteroida; množiny bodů; dynamická geometrie; strofiod; cardioid; astroid; loci of points; dynamic geometry