Multikriteriální porovnání multimediálních live distribucí Linuxu - Severa, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalář bakalářské práce bylo zpracovat seznam aktuálních live distribucí Linuxu a pak vybrat live distribuce, které jsou navrženy pro práci s multimédii. Dalším krokem bylo vytvoření úkolů pro výuku a práci s multimédii a stanovit kritéria pro vyhodnocení vybraných distribucí a zvolit nejlepší distribuci. Po splnění úkolů navrhnout sadu aplikací, která by měla být součástí každé live distribuce pro multimedia. Vybrané distribuce byly následně testovány na uživatelích, kteří provedli několik úloh. Všechny výsledky byly poté statisticky vyhodnoceny.
Multi-comparing multimedia live Linux distribution