Specifika účetnictví dlouhodobého majetku ve vybrané účetní jednotce - Soudná, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou účtování dlouhodobého majetku v příspěvkové organizaci. Dále pak komparací účetních postupů v oblasti dlouhodobého majetku s podnikatelským subjektem a vyhodnocení specifik. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část definuje důležité pojmy a je zaměřena na postupy účtování v oblasti dlouhodobého majetku v příspěvkové organizaci a podnikatelském subjektu dle platné legislativy. V praktické části je charakterizována vybraná účetní jednotka, na které je provedena analýza postupů účtování dlouhodobého majetku. Následuje analýza účtování dlouhodobého majetku ve vybrané příspěvkové organizaci. Dále v praktické části je sumarizace a komparace specifických odlišností v účtování dlouhodobého majetku mezi příspěvkovou organizací a podnikatelským subjektem.
Specifics of accounting of long-term assets in a Selected Entity
Keywords: neziskový sektor; příspěvková organizace; dlouhodobý majetek; podnikatelský subjekt; non-profit sector; allowance organization; business subject; long-term assets