Možnosti zkvalitnění praktické přípravy studentů 1. ročníku oboru Všeobecná sestra před prvním kontaktem s nemocnými na první odborné praxi - Němcová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na studenty prvního ročníku oboru Všeobecná sestra, kteří nemají zdravotnické středoškolské vzdělání. Tito studenti se během přípravy musejí seznámit se značným množstvím odborného učiva před svou první odbornou praxí. Prací bylo zjišťováno, jakým způsobem by tato náročná příprava mohla být zkvalitněna. Z výsledků výzkumu vyplynulo, že by tito studenti přivítali volitelný předmět zaměřený na praktický nácvik ošetřovatelských dovedností. Tento předmět by mohl mít za následek snížení negativních pocitů z první oborné praxe.
Possibilities of improving practical teaching students of the first year General Nursing before first contact with the patient on the first practical training.
Keywords: vzdělávání sester; praktická příprava studenta; odborná praxe studenta; mentoring v ošetřovatelství; didaktika ošetřovatelství; komunikace; Education for sister; students practical training; mentoring in nursing; nursing didactics; communication