Změny ve výtvarném projevu dětí předškolního věku - Bíliková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce "Změny ve výtvarném projevu dětí v předškolním věku" je sledování a popis změn ve výtvarném projevu vybraných dětí navštěvujících mateřskou školu. Výzkumné šetření mělo charakter vícečetné případové studie, ve které byla prostřednictvím analýzy produktů zkoumána výtvarná tvorba těchto dětí na opakovaně zadávané téma. Pro účely práce je využito i poznatků o rodinném prostředí dětí a jejich chování v mateřské škole. Práce se opírá o poznatky z odborné literatury, na jejichž základě je zpracován přehled o vývoji dětské výtvarné produkce a bližší charakteristika specifik vybraného věkového období. Prostřednictvím výzkumného šetření se podařilo zaznamenat vývojové změny ve výtvarném projevu u všech dětí vybrané skupiny.
Changes of Pre-Primary Children Graphic Activities
Keywords: předškolní věk; dětský výtvarný projev; vývoj dětské kresby; kresba lidské postavy; kresba domu; pre-school children; children's artistic performance; evolution of children's drawing; drawing of human figure; drawing of house