Informovanost dětí o psychosociálních zařízeních v Českých Budějovicích - Nečesalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem diplomové práce bylo zjistit míru informovanosti dětí o psychosociálních zařízeních v Českých Budějovicích. K tomuto účelu byla použita metoda dotazování, technika sběru dat dotazník, který byl určen pro žáky druhého stupně základní školy. Výzkumný soubor tvořilo celkem 170 žáků českobudějovické základní školy. Výzkumem bylo zjištěno, že více než polovina dětí neví o existenci psychosociálních zařízeních vůbec. Dílčím cílem bylo zjistit množství preventivních aktivit věnovaných danému tématu. Výzkumem bylo zjištěno, že množství těchto aktivit je značně nedostačující. Cíle práce byly naplněny a hypotézy potvrzeny.
Children awareness of psychosocial facilities
Keywords: informovanost dětí; psychosociální zařízení; preventivní aktivity; children awareness; psychosocial facilities; preventive activities