Metodika a techniky obloukového svařování obalovanou elektrodou - Chudík, Josef (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je zejména vytvořit komplexní dílo poskytující ucelenou představu a teoretický základ k pochopení metodiky obloukového svařování obalovanou elektrodou, a také vytvořit lektorskou nebo teoretickou pomůcku této metodiky. Práce je všeobecně zaměřena na rozvoj základních dovedností obloukového svařování obalovanou elektrodou. Úvod je věnován popisu vzniku a vývoje tohoto průmyslového odvětví. Základem bakalářské práce jsou informace o technologických principech bezchybného svařování a popisy s hodnocením technických zařízení, užívaných ke svařování. Závěr práce je zaměřen na popis jednotlivých metod svařování se zaměřením na nejčastěji používané metody v Jihočeském regionu.
Methodology and techniques of arc welding by shielding electrode
Keywords: obloukové svařování; svar; zdroj; coated welding; weld; source