Úloha externího auditora při auditu účetní jednotky ve vazbě na etiku a rizika - Doležalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je zaměřená na úlohu externího auditora ve vazbě na etiku rizika. Auditor musí věnovat pozornost mnoha oblastem během jednotlivých fází auditu, aby zjistil, že účetní závěrka neobsahuje zkreslené údaje. Zároveň se zabývá otázkami etického chování, mimo jiné i dodržováním nezávislosti při vyhodnocování rizika zakázky.
The role of the external auditor during the audit in a company in relation to ethics and risk
Keywords: audit účetní závěrky; výrok auditora; auditorské riziko; významnost; významná nesprávnost; významná rizika; testy věcné správnosti; adited financial statement; opinion on financial statements; audit risk; using materiality; material misstatement; significant risks; substantive procedurs