Pohybové aktivity v životním stylu studentek JU - Píchová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce analyzuje životní styl studentek celé Jihočeské univerzity se zaměřením na pohybové aktivity, jejich pravidelnost, názor na negativní návykové látky, vztah ke zdravému stravování a pitnému režimu, zájem o relaxaci. Teoretická část se zabývá definicí a rozdělením pojmu "pohybová aktivita". V praktické části jsou zmapovány výsledky týkající se kvality pohybových aktivit, pravidelnosti pohybových aktivit, zhodnocení stavu pohybových aktivit u studentek a následné vyhodnocení dle stanovených hypotéz. Na základě získaných dat lze hodnotit, jak velký zájem je o pravidelný pohyb a pohybovou aktivitu v dnešní době, zda se studentky dostatečně týdně pohybují, proč se pohybují a jaké pohybové aktivity jsou nejvíce oblíbené.
Aspects of physical activity in the lifestyle of female students of University of South Bohemia
Keywords: Pohyb; pohybová aktivita; sport; zdravý životní styl; zdraví; Motion; motion aktivity; sport; healthy life style; health