Obsahy rovinných útvarů ve školské matematice - Ciglbauerová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na průzkum, do jaké míry žáci ZŠ a SŠ rozumějí pojmu obsahy rovinných útvarů a jaké strategie využívají při řešení těchto úloh. Dále je v práci obsažena metodická část, která může sloužit jako podklad pro výuku tématu a sbírka úloh k procvičení a prohloubení znalostí.
Areas of the plane figures at basic and secondary school
Keywords: Didaktika matematiky; metodika výuky; obsahy rovinných útvarů; slovní úlohy; Mathematics education; methodology of education; areas of the plane figures; word exercises