ALTERNATIVA PRO NĚMECKO - AKTÉŘI, VOLEBNÍ MARKETING A SOUČASNÝ VÝVOJ - Větrovec, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Předkládaná bakalářská práce Alternativa pro Německo: volební marketing, političtí aktéři a současný vývoj se zabývá analýzou německé politické strany. Nejprve je popsán vznik a vývoj poltického subjektu a jeho uchycení v německém politickém systému. Vedle přiblížení vlivu jednotlivých vybraných politiků strany na politiku Alternativy pro Německo jsou zkoumány rovněž nástroje politického marketingu a komunikace s elektorátem. Na závěr je kladen důraz na současný vývoj od podzimu 2017 až do dubna roku 2018.
Alternative for Germany: election marketing, political personalities and current development
Keywords: Alternativa pro Německo; populismus; euroskepticismus; německá politika; volby; Spolková republika Německo; Alternative for Germany; populism; euroscepticism; German policy; elections; Federal Republic of Germany