Předpoklady rozvoje cestovního ruchu ve zvolené oblasti - Borovany a okolí - Lavička, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce bylo prostřednictvím analýzy cestovního ruchu zjistit předpoklady rozvoje cestovního ruchu na Borovansku. Vedlejšími cíly bylo aktivovat skrytý potenciál oblasti a připravit produkt cestovního ruchu se zaměřením na vybraný segment návštěvníků. Nejprve byla nastudována odborná literatura a na jejím základě zpracována literární rešerše. Poté byla vypracována situační analýza, proběhla realizace terénního šetření a byla navržena vhodná opatření. Na základě výsledků terénního šetření byl vytvořen nový produktový balíček.
The preconditions of development of tourism in selected area - Borovany and around
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; rozvoj cestovního ruchu; situační analýza; terénní šetření; produkt cestovního ruchu; Borovansko; tourism; preconditions of tourism; development of tourism; situation analysis; field investigation; product of tourism; region "Borovansko"