Krizový management v destinacích cestovního ruchu - Votava, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce analyzuje implementaci krizového managementu ve 2 vybraných destinacích cestovního ruchu, identifikuje jejich silné a slabé stránky v krizových situacích a navrhuje pro 1 z nich krizový plán. Zabývá se takovými krizovými situacemi jako přírodní katastrofy, technické problémy či terorismus. V teoretické části je obecně popsán stav krizového managementu v ČR z hlediska veřejné správy i destinací cestovního ruchu. V praktické části je stanovena kategorizace rizik destinací Český Krumlov a Českobudějovicko-Hlubocko. Dále je zkoumán aktuální stav krizového managementu v těchto destinacích pomocí rozhovorů s pracovníky v destinaci, pomocí případových studií z minulých krizových situací a pomocí pozorování turisticky atraktivních míst. Na základě zjištěných poznatků jsou navrženy kroky vedoucí ke zlepšení krizového managementu destinací cestovního ruchu a pro jednu z nich krizový plán.
Crisis Management in Tourism destinations
Keywords: cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; krizový management; krizová situace; krizový plán; riziko; Český Krumlov; Českobudějovicko-Hlubocko; tourism; tourism destination; crisis management; crisis situation; crisis plan; risk; Český Krumlov; Českobudějovicko-Hlubocko