Efektivita obranné činnosti basketbalového družstva juniorů - Hodík, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2008)
Úkolem práce je zjistit efektivitu obranné činnosti basketbalového družstva juniorů. Práce je složena ze dvou částí, z teoretické a praktické. V teoretické části je popsána historie basketbalu, obranné herní činnosti jednotlivce, obranné systémy, obranné kombinace a tréninková jednotka. V praktické části sledujeme úspěšnost pozorovaného týmu v obraně. Tato část obsahuje výsledky měření. Z těchto výsledků uvádíme doporučení pro praxi s návrhem tréninkových jednotek pro zvýšení výkonů v obraně.
The effectviveness of offensive actvitity in the basketball team of juniors
Keywords: historie; obranné herní činnosti; kombinace; systémy; tréninková jednotka; history; defensive game activity; combination; system; training unit