Orientace ryb v podélném profilu nádrže Římov během dne: Následky pro horizontální akustické průzkumy - Tušer, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Orientace ryb má důležité následky pro odhadování jejich skutečné velikosti z horizontálních akustických záznamů. Cílem této studie bylo ověřit předpoklad o náhodné orientaci ryb v jezerních částech nádrže Římov během dne a porovnat distibuce orientace ryb mezi jezerní a přítokovou částí.
Fish orientation along the longitudinal profile of the Římov reservoir during the daytime: Consequences for horizontal acoustic surveys
Keywords: hydroakustika; orientace ryb; rybí poloha; sladkovodní; korytovitá údolní nádrž; denní doba; hydroacoustics; fish orientation; fish aspect; freshwater; canyon-shaped reservoir; daytime