Technologické úpravy krmiv - Šenkypl, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce popisuje možnosti úpravy krmiv, které představují důležitý krok ve výživě hospodářských zvířat. Hlavní důraz je kladen na technologie úpravy krmiv a jejich využití v chovech hospodářských zvířat. V současné době jsou atraktivním odvětvím úprav krmiv zejména úpravy termické. Tyto úpravy představují významný vliv na ekonomiku chovu a kvalitu krmiva. V bakalářské práci je dále popsán vliv úprav na kvalitu krmiva, především pak na obsah nutričních a antinutričních faktorů, chutnost krmiv a jejich vhodnost pro jednotlivé skupiny hospodářských zvířat.
Animal feed processing technologies
Keywords: krmiva; úprava krmiv; tepelná úprava; antinutriční faktory; extruze; feed; feed processing; thermal processing; antinutrition factors; extrusion