Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Lipensko - Semotamová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá ubytovacími a stravovacími zařízeními v regionu Lipensko. Hlavním cílem práce je analýza trhu ubytovacích a stravovacích služeb ve zkoumané oblasti. Data byla získána pomocí dotazníkového šetření, řízenými rozhovory, vlastním pozorováním a sekundárními údaji, které sloužily k vypracování situační analýzy. Na základě vypracování této části, byla zjištěna situace ubytovacích a stravovacích zařízení v daném regionu. Situační analýza odhalila nedostatky, z kterých vyplynuly návrhy a opatření pro zkvalitnění poskytovaných ubytovacích a stravovacích služeb.
The analyse of accommodation and food services in area Lipensko.
Keywords: cestovní ruch; služby cestovního ruchu; stravovací služby; ubytovací služby; Lipensko; tourism; tourism services; catering services; accommodation services; Lipensko