Historickogeografické aspekty populačního vývoje města Třeboň - Mikešová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce se zajímá o dlouhodobý populační vývoj Třeboně a o historicko-geografické aspekty, které ovlivnily jeho průběh. V úvodní části jsou stanoveny cíle a hypotézy. Další část se věnuje diskusi s literaturou a metodice. Samotná práce začíná představením města a kraje z geografického, sociálního a historického hlediska. Následuje analytické zpracování populačního vývoje Třeboně a dalších vybraných sídel, kde se autor snaží objasnit determinanty pro nárůst či úbytek obyvatelstva v předem stanovených obdobích. Tyto poznatky jsou sumarizovány v syntéze, ve které je generalizován trend vývoje a podrobně rozebrány jednotlivé historickogeografické aspekty. Závěrečná kapitola posuzuje splnění cílů a pravdivost hypotéz. K práci jsou přiloženy tabulkové, grafické a mapové výstupy.
Historical-geographical aspects of the population development of the town of Třeboň
Keywords: populační vývoj; historiskogeografické aspekty; Třeboň; Jihočeský kraj; population development; historical-geographical aspects; Třeboň; South Bohemia