TÝRANÉ DĚTI V ČESKÉ REPUBLICE - PRÁVNÍ ASPEKTY FENOMÉNU TÝRANÝCH DĚTÍ - Hofbauer, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma: Týrané děti v české republice ? právní aspekty fenoménu týraných dětí Ve své diplomové práci jsem se zaměřil na syndrom CAN. Práce má dvě části, teoretickou a výzkumnou. V teoretické části popisuji syndrom CAN, jeho možný dopad na celkový vývoj dítěte a v neposlední řadě také na to, co nabízí legislativa jako řešení tohoto problému. V části výzkumné jsem formou interview zjišťoval za pomoci vzorku 200 osob, jak je veřejnost o tomto fenoménu informována, jaké postoje k němu zaujímá a jaká by dovedla vymyslet řešení. Výsledky šetření vyjadřuje popis a grafy.
ABUSED CHILDREN IN CZECH REPUBLIC - LAW ASPECTS OF ABUSED CHILDREN, PHENOMENON.
Keywords: syndrom CAN; dítě; týrání; zákon; legislativa; prevence; diagnostika; zneužívání; šikana; zanedbávání; problematika; CAN syndrome; child; torment; law; legislation; prevention; diagnosis; abuse; bullying; neglecting; issues