Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti Šumavy a jejího podhůří - Stodolová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé diplomové práce bylo vypracování projektu rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti Šumavy a jejího podhůří. Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu je konkrétně lokalizován v obci Frymburk a je vypracován na základě Studie proveditelnosti, podle které jé popsán investiční záměr, posouzena jeho realizovatelnost a z finančního hlediska též zhodnocena efektivnost využití potenciálně vložených prostředků. Návrh projektu je vypracován pod názvem Rekonstrukce penzionu za účelem rozšíření nabídky i pro zimní sezónu. Smyslem tohoto projektu je poskytování ubytovacích služeb i v zimních měsících díky nainstalování nového topného zařízení. V rámci naplnění dílčích cílů se diplomová práce zabývá identifikací příležitostí na trhu cestovního ruchu ve vybrané oblasti, určením optimálního technického a majetkového zajištění projektu, a dále jsou také vymezeny dvě varianty finančního zajištění projektu.
The proposal of tourism development project in selected part of Šumava mountains and foothills
Keywords: ubytovací zařízení; projekt; financování a etapy projektu; analýza nabídky a poptávky; studie proveditelnosti; zajištění dlouhodobého majektu; marketingový mix; finanční plán; accommodation facilities; project; project financing and project phase; analysis of supply and demand; feasibility study; securing of long-term property; marketing mix; financial plan