Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb na Humpolecku - Kopicová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá prostorovou distribucí ubytovacích zařízení a kvalitou jejich doprovodných služeb ve vymezeném území Humpolecka. V počátečních kapitolách se věnuji rozboru literatury, která souvisí s danou problematikou cestovního ruchu. Samotné analýze distribuce ubytovacích služeb v jednotlivých obcích předchází charakteristika území a charakteristika cestovního ruchu na Humpolecku, ve které zohledňuji profil návštěvníka, potenciály a statistiky cestovního ruchu. V analýze je vymezené území rozděleno na skupiny obcí a popisováno z hlediska ubytovacích služeb doplněné o grafy. V závěru práce je v syntéze zohledněno celkové shrnutí situace v daném území pomocí kartogramů a kartodiagramů.
Quantitative and qualitative spacious distribution of bedded capacities and accompanying services in the defined region of Humpolecko
Keywords: cestovní ruch; ubytovací zařízení; lůžková kapacita; doprovodné služby; Humpolecko; tourism; accommodation facilities; bedded kapacity; accompanying services; Humpolecko