Technické prostředky požární ochrany na územním odboru Příbram - Auda, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
V této bakalářské práci na téma ,,Technické prostředky požární ochrany na územním odboru Příbram" jsem se zabýval vybavením vybraných jednotek požární ochrany technickými prostředky požární ochrany. V teoretické části jsem se zaměřil na celkové objasnění pojmu integrovaný záchranný systém a popsaní jeho základních a ostatních složek. Následně jsem přešel k jednotlivým úrovním koordinace při společném zásahu dvou a více složek najednou. Dále jsou popsány kategorie jednotek požární ochrany, druhy jednotek požární ochrany, jejich akceschopnost. Další kapitola se zaměřuje na předurčenost jednotek požární ochrany. Poté jsem pracoval s technickými prostředky požární ochrany popis základních pojmů a jejich rozdělení podle řádu strojní služby a technické služby Hasičského záchranného sboru České republiky. Na konci teoretické části je popsané rozdělení požárních stanic podle typu. Ve výzkumné části práce jsou ve výsledcích uvedeny vybrané jednotky požární ochrany kategorie I, II a III. Základní popis okolí určení typu požární stanice, počet příslušníků a členů jednotky jejich odborná způsobilost, seznam technický prostředků požární ochrany, zadokumentování požárních stanic a zbrojnic. Následný vlastní výzkum je uvedený u každé jednotky v přehledném sloupcovitém grafu. V diskusi je uvedené vlastní zhodnocení vybavení vybraných jednotek požární ochrany technickými prostředky požární ochrany podle předurčení a vlastního výzkumu. V poslední řade následuje jejich porovnání. Závěr popisuje celkové shrnutí bakalářské práce a dalšího rozšířeného výzkumu pro novou problematiku. Na konci závěru je popsané využití práce pro praxi.
Technical means of fire protection at the regional body of Příbram
Keywords: Technické prostředky požární ochrany; předurčenost; jednotky požární ochrany; integrovaný záchranný systém; požární stanice; Technical means of fire protection; predestination; fire protection units; integrated rescue system; fire stations