Možnosti řešení protipovodňové ochrany v malých povodích - Kosová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je objasnění hlavních důvodů ohrožení krajiny povodněmi. Zhodnocení negativních znaků nevhodných úprav toků a jejich důsledky na povodí toku. Vývoj protipovodňového ohrožení krajiny jak v České republice, tak i ve světě. V neposlední řadě zhodnocení pozemkových úprav v protipovodňové ochraně krajiny. Předmětem zkoumání je protipovodňové opatření záchytný příkop v obci Radčice u Vodňan, katastrální území Vodňany. V zájmovém území docházelo několikrát v roce při přívalových deštích k vytápění přilehlého území a k zatápění soukromého majetku občanů.
Possibilities of flood protection in small catchments
Keywords: protipovodňová opatření; povodně; revitalizace; pozemková úprava; flood control; flood; revitalization; comprehensive land adjustment