Počátky závislosti u vybraných nitrožilních uživatelů návykových látek - Medlín, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá, počátky závislosti u vybraných nitrožilních uživatelů návykových látek. Teoretická část popisuje hlavní pojmy, kterými jsou syndrom závislosti, návyková látka, charakteristika vybraných návykových látek a specifika nitrožilního užívání drog. V praktické části se autor zabývá výzkumem, počátku závislosti u vybraných nitrožilních uživatelů návykových látek. Výzkum je proveden ve čtyřech projektech organizace Prevent 99 z.ú. Cílovou skupinou výzkumu jsou nitrožilní uživatelé návykových látek. Výzkum je realizován formou dotazníkového šetření. Výsledky dotazníkového šetření jsou následně vyhodnoceni a je odpověděno na vytyčené hypotézy, související s výzkumem.
The onset of the addiction of the selected intravenous addictive substance users
Keywords: drogová závislost; droga; nitrožilní uživatel; počátky závislosti; návyková látka; drogový uživatel; Keywords. Drug addiction; drug; intravenous user; addiction initial phase; addiction substance; drug user