Řešení problematiky ženského bezdomovectví z pohledu sociální práce - Koblihová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ženského bezdomovectví z pohledu sociální práce. Teoretická část charakterizuje fenomén bezdomovectví obecně, ženské bezdomovectví a zabývá se řešením problematiky ženského bezdomovectví z pohledu sociální práce. Výzkumná část je tvořena kvalitativním výzkumem, který je utvářen prostřednictvím řízených rozhovorů. Výzkum se zabývá problémy, se kterými se ženy bez domova nejčastěji setkávají a možnostmi sociální práce s touto cílovou skupinou.
Solving of the problem of female homelessness from the point of view of a social work
Keywords: bezdomovectví; ženy bez domova; sociální práce; homelessness; homeless woman; social work