Arteterapie z pohledu zážitkové pedagogiky - Kneiflová, Anna (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je členěna na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části je definována arteterapie, nastíněny její východiska, historie, cíle a cílové skupiny. Dále je představena zážitková pedagogika a formy její práce. V praktické části je sborník nápadů jak využít arteterapii formou zážitkové pedagogiky. Poslední část tvoří rozbor pěti dětských obrázků.
Art Therapy From the Perspective of Experiential Education
Keywords: arteterapie; zážitková pedagogika; Kolbův cyklus učení; flow fenomén; diagnostika výtvarného projevu; techniky arteterapie; art therapy; experiential education; Kolb´s cycle of studying; Flow phenomenon; analysis of art expression; methods of art therapy