Zkoumání vybraných cirkadiálních determinant u vězněných osob ve věznicích - Hájek, Petr (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem práce bylo monitorování cirkadiálních rytmů u vězněných osob. Stěžejní část výzkumu a analýza výsledků se týkaly shody, anebo rozporu mezi dobou, kdy musí dotazované osoby vstávat, tedy kdy se probouzí ve všedních dnech, s dobou, kterou uvedly jako optimální a již by si mohli pro vstávání vybrat.
Examining selected circadian determinant in prisons
Keywords: Klíčová slova: věznice; vězněné osoby; spánek; cirkadiální rytmy; Keywords: prisons; incarcerated people; sleep; circadian rhythms