Vývoj populácie medveďa hnedého (Ursus arctos) na Slovensku - Lichý, Radoslav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cieľom práce bolo na základe dostupných štatistických údajov a terénnych šetrení zhodnotiť vývoj početnosti stavu populácie medveďa hnedého na Slovensku. Vyhodnotiť zmeny biotopu medveďa hnedého a navrhnúť reálne doporučenia pre ďalšiu ochranu a prípadné hospodárenie. Na základe sociologického šetrenia sme zistili postoj ochrany prírody, vrcholového managementu ochrany prírody a poľovníckych organizácií k aktuálnej problematike. Prostredníctvom monitoringu médií sme zistili úroveň informovanosti verejnosti o problematike medveďa hnedého na Slovensku.
Development of populations of brown bears (Ursus arctos) in Slovakia hľadať
Keywords: medveď hnedý; populácia; manažment; ochrana; regulácia; brown bear; population; management; protection; regulation